loader image

Το δικό μου καλοκαίρι

Αυγ 12, 2025 | Πόρος

Είναι Αύγουστος. Για τους περισσότερους, ο μήνας των διακοπών, των ταξιδιών, της απόλυτης χαλάρωσης. Ο μήνας που οι ρυθμοί πέφτουν και η ζωή μοιάζει να σταματάει. Για εμάς όμως, που ζούμε και εργαζόμαστε  σε ένα νησί , ο Αύγουστος είναι ίσως ο πιο γεμάτος μήνας του χρόνου.

Οπότε, ναι, μπορεί να μην κάνουμε τις κλασικές διακοπές, αλλά έχουμε καταφέρει να ζούμε το δικό μας καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι μικρών στιγμών και έντονων αισθήσεων, εδώ, στον Πόρο, στο νησί μας.

ο δικός μας Πόρος καράβι στον Πόρο

ο δικός μας Πόρος, καράβι στον Πόρο

Έτσι,  καλοκαίρι για εμένα είναι το βρεγμένο σεντόνι που ακουμπάει δροσερά το δέρμα μου, καθώς απλώνω τα ρούχα, η μυρωδιά του ρετσινιού που αναδύεται από τα πεύκα, ο ήχος των τζιτζικιών που άλλοτε με νανουρίζει και άλλοτε με ξυπνάει, η αλμύρα της θάλασσας.

Είναι η στιγμή που ο χρόνος κυλάει διαφορετικά, οι παύσεις κάτω από τον καυτό ήλιο, η νωχελικότητα που απλώνεται παντού.

Είναι η βραδινή δροσιά που μπαίνει από το ανοιχτό παράθυρο, η μπουκαδούρα του μεσημεριού που φυσάει απαλά.

Γεύση ελληνικού καλοκαιριού γάτες στο παραθύρι.png

Γεύση ελληνικού καλοκαιριού, γάτες στο παραθύρι

Είναι ο γάτος μας  που κάθεται στο πλαϊνό παράθυρο κάτω από την βουκαμβίλια και  κοιτάει ράθυμα τους περαστικούς.

Είναι το βραδινό μπάνιο, σε μια θάλασσα λουσμένη από το φεγγάρι.

Γεύση ελληνικού καλοκαιριού βουτιά στη θάλασσα

Γεύση ελληνικού καλοκαιριού, βουτιά στη θάλασσα

Είναι οι αγκαλιές με τους αγαπημένους μας, τα νέα της χρονιάς πάνω από ένα ποτήρι κρασί, τα γέλια.

Είναι όλοι αυτοί  οι ήχοι και οι μυρωδιές που μου θυμίζουν ότι το καλοκαίρι είναι εδώ, παντού γύρω μας, μέσα μας.

Γεύση ελληνικού καλοκαιριού ο δρόμος προσ το εξωκκλήσιpng

Γεύση ελληνικού καλοκαιριού, ο δρόμος προς το εξωκκλήσι

Και κάπως έτσι, ζώντας το δικό μας καλοκαίρι, οι δημιουργίες μας παίρνουν κάτι από αυτήν την ενέργεια. Κάθε υφαντό μας, κάθε κλωστή του, κουβαλάει πάνω του την ησυχία του καλοκαιρινού μεσημεριού, την αλμύρα του βραδινού μπάνιου και τη δροσιά της μπουκαδούρας. Δεν είναι απλά διακοσμητικά, είναι κομμάτια του καλοκαιριού μας, φτιαγμένα  για να γεμίσουν και τον δικό σας χώρο με την αίσθηση της νησιώτικης ατμόσφαιρας.

Ο δικός μας Πόρος ψαρεύοντας στο λιμάνι

Ο δικός μας Πόρος, ψαρεύοντας στο λιμάνι

Τελικά, δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις μακριά για να ζήσεις το καλοκαίρι. Αρκεί να ανοίξεις τα μάτια σου, να ακούσεις τους ήχους, να νιώσεις τις μυρωδιές, να αφεθείς στη μαγεία της κάθε στιγμής. Αρκεί να είσαι εδώ, τώρα. Για εμάς, αυτό είναι το νόημα του καλοκαιριού. Και είμαστε ευτυχισμένοι που μπορούμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

γ γ γ

Pin It on Pinterest

X